1 RE دستگاه جوش (اینورتر جوشکاری)
دوشنبه 30 آبان 1401 - 16:19
دستگاه جوش (اینورتر جوشکاری)
از جدیدترین دستگاه ها و سیستم های جوشکاری به روش قوس الکتریکی دستگاه جوش یا همان اینورتر جوشکاری است که دستگاهی نسبتاً جدید و خلاقانه می باشد و مزایای بسیاری نسبت به ترانس های جوشکاری دارند.
از فناوری پیشرفته مبتنی بر سیلیکون در ساخت آن ها استفاده می گردد و هر روز این تکنولوژی در حال پیشرفت و ارتقا است. اساس کار اینورترهای جوشکاری بدین صورت هست که درابتدا برق AC را به DC تبدیل کرده و سپس DC را به ترانسفورماتور گام به گام تبدیل می نماید تا ولتاژ یا جریان مورد نظر جوش ایجاد گردد.
اینوترهای جوشکاری انواع و اقسام و مدلهای بسیار متنوعی دارد که بنا به نوع استفاده ، حجم کار ، فلز مورد نظر برای جوشکاری ، ضخامت فلز مورد نظر و امکانات و ویژگی های بسیار گسترده ی دیگر که میتوانید هرکدام از این ویژگی ها را در دستگاه جوش یا اینورتر جوشکاری خود داشته باشید و انتخاب نمایید.
انواع اینورتر جوشکاری (دستگاه جوش) از لحاظ کاربرد
اینورتر جوش الکترود یا MMA
اینورتر جوش تیگ یا آرگون TIG
اینورتر جوش CO2 یا میگ MIG
اینورتر جوشکاری MMA
از اینورتر جوشکاری MMA برای جوشکاری قطعات فلزی از جنس آهن و فولاد استفاده می شود. در جوشکاری با این دستگاه جوش، از الکترود جوشکاری استفاده میشود و پوشش ماسه ای الکترودها مانع از نفوذ اکسیژن به محل جوش میشود.
اینورتر جوشکاری MMA را میتوان ساده ترین نوع اینورتر جوشکاری دانست که در آن ولتاژ ثابت و شدت جریان یا آمپر، متغیر است و با توجه به ضخامت قطعه کار، اینورتر را روی آمپر مناسب تنظیم میکنیم. به این صورت که هرچه ضخامت قطعه کار بیشتر باشد به آمپر بیشتری نیز نیاز داریم. مقدار آمپر مناسب با قطر قطعه کار در جدول زیر آمده است که میتوانید از آن برای انجام کارهای جوشکاری استفاده کنید.
اینورتر جوشکاری TIG (دستگاه جوش آرگون)
اگر قصد دارید از روش جوش آرگون برای اتصالات قطعات فلزی به یکدیگر استفاده کنید، باید یک اینورتر TIG تهیه کنید. اینورترهای TIG با توجه به نوع منبع تغذیه، به دو دسته AC و DC تقسیم میشوند که با توجه به جنس قطعه کار تعیین کرد کدام نوع آن مناسب است.
برای جوشکاری فلزاتی از جنس آلومینیوم و منیزیم باید از نوع اینورتر جوشکاری AC استفاده کرد و برای سایر قطعات از اینورتر DC. علاوه بر دسته بندی ذکر شده، اینورترهای TIG با توجه به سیستم خنک سازی به دو دسته آب خنک و هوا خنک تقسیم میشوند که نوع آب خنک آن، از آب برای خنک کردن قطعات استفاده میکند و برای جوشکاری در آمپرهای بالا مناسب است و نوع هوا خنک از جریان هوا برای خنک سازی استفاده میکند.
اینورتر جوشکاری MIG
اصلی ترین تفاوت های دستگاه جوش MIG با سایر دستگاه ها در قرارگیری فلز پرکننده آن است. در دستگاه جوش MIG یک قرقره قرار گرفته که فلز پرکننده، به دور آن پیچیده شده است و با فشردن دکمه ای مخصوص، فلز همراه با گاز محافظ خارج شده و تشکیل قوس الکتریکی میدهند.
گاز محافظ در روش MIG، کربن دی اکسید است. همچنین از آنجا که در این روش از الکترود استفاده نمیشود، در نتیجه سرباره یا گل جوش نیز در محل جوشکاری ایجاد نمیشود.
خرید بهترین دستگاه جوش ( اینورتر جوشکاری) مخصوص جوش پروفیل و اسکلت یا برای اجاره دستگاه جوش
انواع اینورتر جوشکاری (دستگاه جوش) از لحاظ ساختار
اینورتر جوش IGBT
اینورتر جوش Mosfet
تفاوت بین دستگاه جوش IGBT و دستگاه جوش ماسفت MOSFET ، به تفاوت در ترانزیستورهای استفاده شده در ساختار آنها برمیگردد.
ترانزیستور MOSFET نوعی ترانزیستور نسبتا قدیمی است که برای جریان برق بیشتر از 1 آمپر مناسب است. این ترانزیستور که به ترانزیستور نیمههادی ترجمه میشود، فرکانسهای بالای جریان الکتریکی را به خوبی تحمل میکند؛ اما برای ولتاژهای بالاتر از 300 ولت و دستگاههایی با توان مصرفی بیشتر از 700 وات، مناسب نیست.
از طرفی ترانزیستور IGBT با اینکه برخی از ویژگیهای MOSFET را نیز دارد، جدیدتر است و برای کار با جریانهای الکتریکی شدید و اختلاف پتانسیل بالا طراحی شده است. این نوع ترانزیستورها اگرچه حداکثر فرکانس 25 کیلوهرتز را تحمل میکند، اما برای ولتاژهای بالاتر از 1000 ولت و دستگاههای برقی با توان مصرفی بیشتر از 5 کیلووات، گزینهای عالی هستند.
مقایسه دستگاه جوش ماسفت و دستگاه جوش IGBT
در جدول زیر به مقایسه اینورتر جوشکاری MOSFET و اینورتر جوشکاری IGBT پرداخته شده است.
[tr][td]دستگاه جوش MOSFET[/td][td]دستگاه جوش IGBT[/td][/tr][tr][td]ابعاد بزرگتر[/td][td]ابعاد کوچکتر[/td][/tr][tr][td]وزن بالاتر[/td][td]وزن پایینتر[/td][/tr][tr][td]تعداد قطعه بیشتر[/td][td]تعداد قطعه کمتر[/td][/tr][tr][td]تعمیر راحتتر[/td][td]تعمیر دشوارتر[/td][/tr][tr][td]ترکیب قطعات و ساختار مشابه[/td][td]ترکیب قطعات و ساختار متنوع[/td][/tr][tr][td]قیمت گرانتر[/td][td]قیمت ارزانتر[/td][/tr][tr][td]مدار پیچیدهتر[/td][td]مدار سادهتر[/td][/tr][tr][td]کاربرد گسترده (به دلیل شناختهشدهتر بودن)[/td][td]کاربرد رو به پیشرفت (توسط برندهای مطرح دنیا)[/td][/tr]
در نهایت اینکه اینورتر جوش MOSFET بهتر است یا اینورتر جوش IGBT، به عهده شماست که با توجه به مزایا و معایب آنها، کدام یک مناسب کاربری شماست.
چه کشورهایی در زمینه ساخت دستگاه جوش موفق هستندخیلی از افراد کشور ساخته شده دستگاه جوش برایشان مهم است که همچنین کیفیت دستگاه و هزینه از دیگر مزایای خرید اینورتر جوشکاری از کشورهای مختلف است که باعث ایجاد اعتماد از سوی مشتریان نیز می شود در زیر اینورتر ها براساس کیفیت و کشورها دسته بندی شده است:
دستگاه جوش های اینورتر اروپایی : دستگاه های با کیفیت برای انجام جوشکاری ولی قیمت آن بالا است.دستگاه جوش های اینورتر ایرانی :دستگاه های با کیفیت و مقرون به صرفه نسبت به دیگر کشورهادستگاه جوش های اینورتر ترکیه ای :از نظر کیفیت و قیمت در حد متوسطی است.دستگاه جوش های اینورتر چینی :برای کارهای سنگین مناسب نیست و برد آن داغ و سوخته می شود.همچنین از بهترین برند ها بر جوشکاری میتوان به ادون ، وینر ، آروا اشاره کرد . مزایای استفاده از دستگاه جوش اینورتر
صدای تولید شده توسط مدل های اینورتر جوشکاری بسیار کمتر از مدل های قدیمی است و کیفیت جوش نیز بسیار بالاتر است.
دستگاه جوش اینورتردار به دلیل وجود اینورتر، برق کمتری در مقایسه با مدل های قدیمی مصرف می کنند.
راندمان و ضریب قدرت در دستگاه جوش اینورتر دار چند برابر نمونه های معمولی است.
به دلیل حذف ترانس های داخلی و سیم پیچ ها و جایگزین کردن دستگاه اینورتر در مقایسه با مدل های قدیمی حجم و وزن کمتری دارند و به راحتی می توان آن ها را جابهجا کرد.
به دلیل اینکه میزان پایداری جوشکاری در اینورتر جوشکاری بالاتر از مدل معمولی است، قوس الکتریکی یکنواخت ایجاد می شود.
نکات مهم هنگام خرید دستگاه جوش (اینورتر جوشکاری)
قیمت دستگاه جوش قیمت دستگاه جوش نقش مهمی در انتخاب شما ایفا می کند، در واقع قیمت می تواند در انتخاب شما تاثیر زیادی داشته باشد. ابتدا میزان بودجه را مشخص کنید، وقتی میزان بودجه را مشخص کنید خود به خود خیلی از مدل ها از انتخاب خارج می شوند.